2023 gezien vanuit de Tarot

2023 gezien vanuit de Tarot

Het jaar van de Zegewagen VII
(geschreven nov 2022 ©Praktijk Aquila)
Als je 2 + 0 + 2 + 3 optelt krijg je 7, 2023 is dan een 7 jaar, het jaar van de Zegewagen VII

De Zegewagen VII  
Wat wil de Zegewagen ons laten zien? Wat zie je op deze kaart? Je ziet onder andere een man die staat op de Zegewagen, waar een zwarte en een witte Sfink voor liggen.
Sfinxen zijn een symbolische verwijzing zijn naar wijsheid en macht. Kun je het evenwicht bewaren tussen de witte en de zwarte sfinx, tussen licht en donker, het bewuste en het onderbewuste, tussen denken en voelen? 
In 2023 word je gevraagd om de leiding over je leven te nemen. Neem dit jaar de teugels in eigen handen of neem de teugels weer terug in eigen hand. Laat je niet van de wijs brengen. Door je wijsheid en macht op de juiste manier aan te wenden zou je veel kunnen bereiken. Jij bent degene die aan het roer staat. Focus je op wat je wilt en ga er in één rechte lijn naar toe en trek je niets aan van anderen of wat anderen wellicht van je zouden kunnen denken.
Het zijn onrustige tijden waarin wellicht angst en zorgen voor de toekomst een rol spelen. Ben je bewust dat je in het Heden leeft. Door Covid hebben we geleerd dat niets zeker is en dat zelfs de wereld plotsklaps kan veranderen. Het heeft geen zin om in angst te zitten voor wat over bijvoorbeeld een half jaar zou kunnen zijn. Leef in het Nu en zorg dat je je goed voelt in de wereld om je heen.
In dit jaar kun je heel veel bereiken als je maar gefocust blijft en het heft in eigen handen houdt. Let wel, hard werken is prima en wellicht nodig maar je moet wel bewust zijn van een goed evenwicht, zorg dus ook op tijd voor ontspanning!
Soms is het goed om bewust even stil te staan, maar blijf oplettend en kom in actie als dat nodig is.
Ga doelen stellen voor jezelf en ga daar dan ook voor. Zorg voor de balans zodat je iedere keer weer in evenwicht kunt blijven ook al heb je soms te maken met tegenstrijdigheid, twijfels of dualiteit. Blijf gericht op wat jij wilt. Dat kan ook betekenen dat je soms wat moet achterlaten. Dat kan zijn dat je bijvoorbeeld op een andere plek gaat wonen of werken, of je verlaat het ouderlijk huis. Misschien ga je op reis met iemand om te ontdekken of jullie samen een match zijn.
Alle vragen die we hebben over onszelf of over het leven kunnen we beantwoorden als we in evenwicht zijn en kunnen luisteren naar onze innerlijke stem.
Affirmatie: Ik focus me op mijn doelen en daarbij geloof ik in mezelf. Ik heb de controle over mijn eigen leven en bepaal zelf welke richting ik ga.

16 is de Toren = de verborgen karma kaart  (1 + 6 = 7)
De Toren is een kaart die wellicht meteen een bepaald gevoel oproept. Let wel, iedere kaart heeft een positieve kant en een zogenoemde schaduwkant.
De Toren is numerologische gezien verbonden met de Zegewagen en gaat over verandering en revolutie. Een verandering die plotseling kan voorkomen, die in eerste instantie lijkt alsof de wereld onder je voeten vandaan wordt geveegd, maar je daarna duidelijk maken dat hoewel deze verandering niet fijn leek of voelde, je uiteindelijk wel verder kan brengen. Je leert en je weet van binnen dat je een stevige basis hebt om verder op te kunnen bouwen. Een basis die je uiteindelijk verder kan brengen dan dat je op de oude vertrouwde manier was doorgegaan. Ballast kun je achter je gaan laten en het kan je meer opluchting gaan geven.

Het is ook een kaart die je inzichten kan geven, dat je plotseling weet: aha zo zit het dus. Als een bliksemflits kun je je realiseren dat dingen toch anders zijn dan ze in eerste instantie leken.
Overtuigingen, zekerheden en inzichten zijn je als het ware te klein geworden en je kunt groter gaan denken. Er is sprake van een groot zuiveringsproces.

In de tarotkaarten zijn ook astrologische tekens, planeten, metalen en landen te duiden. Als we kijken voor 2023 met betrekking tot het buitenland kun je dat duiden als volgt:

2 = Hogepriesteres, hierbij hoort het land Polen
2 maal de 2 in de datum 2023: twijfel over positie en houding in en rondom Polen over een aan te nemen houding.

3 = Keizerin,  hierbij hoort België. Hier zetelt het hoofdkwartier van de NAVO.

2 x 2 = 4. Getal 4 = De Keizer, hierbij horen de landen Nederland en Portugal. Twijfels over structuur, wetten en regels.

20 = Opstanding. Deze is verbonden met ver weggelegen landen zoals China, Iran en India. Deze landen zouden in 2023 wat de wereld betreft een belangrijke rol kunnen spelen op het gebied van vrede.

Tussen de Hogepriesteres (kaart 2) en de kaart de Opstanding (20), vinden we de kaart Kracht (11).
Landen behorende bij de kaart Kracht VI zijn Rusland en Zweden. Ook deze landen spelen een belangrijke rol in 2023.

Wil je het verder uitdiepen dan kun je de kaarten apart bekijken:
2023
2 is De Hogepriesteres
Ze adviseert ons om het jaar op een vrouwelijke spirituele manier aan te gaan. Volg dat gevoel wat van binnenuit goed voelt. (je intuïtie).
De twee tweeën kunnen zorgen voor twijfels of dualiteit. Je zult af en toe geduldig moeten afwachten totdat je daadwerkelijk kunt gaan handelen in dat wat voor jou goed voelt

0 is De Dwaas
Deze kaart adviseert ons om origineel en uniek te zijn. Loop dus niet met de massa mee maar volg je eigen pad in vrijheid. Ga onbevangen op weg maar wees wel alert.
Vertrouw op jouw eerdere pad, maak gebruik van je eerdere ervaringen en alles wat je daarvan geleerd hebt. En ga van daaruit verder op jouw eigen unieke pad.
Het hondje symboliseert als oudste huisdier van de mens; trouw. Hij blaft om aan te geven dat het moment daar is om de sprong te wagen, men zal wellicht meer in actie kunnen komen op diverse gebieden.

3 De Keizerin
De Keizerin is de natuurlijke kracht die steeds weer nieuw leven schept. Ze staat voor groei en vruchtbaarheid, voor artistieke creativiteit op gevoelsmatig niveau en voor een veelheid aan ideeën en vindingrijkheid.
De Keizerin heeft een scheppend vermogen om uit impulsen iets nieuws te laten ontstaan.
Wat je doet doe je met liefde. Doe niets wat je niet met liefde doet, daar zul je je niet goed bij voelen.
Liefdevol kun jij zorgdragen voor dat wat groeit, zorg of ruimte nodig heeft. (Vergeet hierbij jezelf niet!) Let wel net als de natuur hebben dingen tijd nodig om zich te kunnen ontwikkelen.
Ga de natuur in, zie de rust, neem de rust en kom wellicht tot nieuwe inzichten, nieuwe ideeën die gevoelsmatig kunnen leiden tot een verandering, verbetering. Vertrouw op je gevoel.

Je kunt ook kijken wat de kaart van de 20 ste eeuw ons wil laten zien.
20ste eeuw 20 = Het Oordeel
20 Het Oordeel. Gaat over nieuwe mogelijkheden een gevoel van bevrijding. Waartoe wordt jij geroepen? Wees je bewust van het bewuste, je onderbewuste en je bovenbewuste. Kom eens uit de kast en laat zien wie je bent. Neem de verantwoording om uit beperkte kaders te komen. De kaart het Oordeel XX gaat ook over de wederopstanding. Het kind wat je ziet kun je vertalen naar de jeugd. De jeugd kan de verbinding zijn in de huidige situatie. De jeugd kan het voortouw gaan nemen om uitbuiting verder te voorkomen, kijk naar wat er gebeurt in Glasgow, de klimaattop. De jeugd kan de vernieuwing gaan brengen. Ze zullen echter wel eerst moeten ontdekken wie ze zelf zijn, tegenwoordig worden meningen van alle kanten op de jeugd als het ware afgevuurd. Zij zullen moeten ontdekken wie hun wezenlijke zelf is zodat ze met beide voeten stevig op de grond kunnen staan.
Accepteer jezelf zoals je bent. Oordeel niet, niet over jezelf en niet over anderen. Het Oordeel XX symboliseert de verlossing en bevrijding van datgene wat ons eerder gevangen hield. Daardoor heeft deze kaart een bijzonder gunstige betekenis en staat voor de beslissende stap naar zelfverwerkelijking. Zelfverwezenlijking is puur zijn wie je bent, los van oordelen en verwachtingen van anderen én van jezelf. Zorg dat jij kunt zijn wie jij bent! Sta open voor verandering, ook als is dat niet altijd makkelijk.

Volg je eigen gevoel en doe wat voor jou goed voelt. Veel wijsheid en inzichten gewenst voor 2023!
Liefs, Sonja

(Alle blogs zijn geschreven door eigen ervaring, informatie via gelezen boeken, opleidingen, cursussen, internet en gesprekken met derden. Een blog met eigen interpretatie. Delen mag, graag met bronvermelding. Voor vragen of opmerkingen kun je altijd een mail sturen naar sonja@praktijkaquila.nl)