Pedicure

* Op dit moment zit ons klantenbestand vol en
nemen wij geen nieuwe pedicure klanten meer aan.

Praktijk Aquila is vanaf 2007 aangesloten bij de branche organisatie ProVoet en geregistreerd als gediplomeerd pedicure.

Een pedicure is specialist in het verzorgen van de voeten van mensen. Soms moeten je voeten verzorgd worden vanwege een medische noodzaak zoals diabetes, maar je kunt ook je voeten mooier te laten maken bij een pedicure zodat je met verzorgde voeten in die toffe zomerschoenen kunt stappen.

Wanneer ga je naar de pedicure? Je kunt om diverse redenen een pedicure opzoeken. Houd er rekening mee dat pedicures op afspraak werken.

Voetklachten zoals, kalknagels, voetschimmel, likdoorns, ingegroeide teennagels, scheurende nagels en eelt zijn pijnlijk en heel hinderlijk.
Een pedicure helpt je van deze klachten af met persoonlijk advies over de juiste voetverzorgingsproducten, zelfzorgmiddelen, antidrukmiddelen, een doorverwijzing naar de podotherapeut, podoloog of arts.
Voor gewoon mooie verzorgende voeten kun je natuurlijk ook terecht bij de pedicure. Een cosmetische pedicurebehandeling is daarom ook mogelijk. 

Er zijn maar weinig mensen die hun voeten “mooi” vinden. En op elke voet is wel iets aan te merken. Daarvoor hoef je geen schaamte te hebben.
Je kunt er namelijk wel iets aan doen! Een goede pedicure kan je hierbij helpen of je nu man, vrouw, jong of ouder bent, iedereen wil graag verzorgde voeten hebben.

De pedicure behandeling:
Hoe ziet een pedicure behandeling er uit? Een pedicurebehandeling van Praktijk Aquila vindt plaats in de praktijk.
Eerst stel ik je een aantal vragen zoals: bijvoorbeeld of je bloedverdunners gebruikt, diabetes of reuma hebt, ook kun je een allergie hebben voor bijvoorbeeld pleisters of bepaalde vloeistoffen waarmee ik dan rekening kan houden. Natuurlijk wordt er ook gevraagd of je ergens pijn/klachten aan je voeten hebt.
Als dit doorlopen is kunnen we beginnen met de behandeling.

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van de koelende en hygiënische “Nattechniek” pedicuremotor. Met verschillende diamant en keramische freesjes is het mogelijk snel en pijnloos te werken.

  • Eerst wordt de voet gedesinfecteerd, dit geeft mij ook de gelegenheid om meteen een behandelplan op te stellen.
  • Daarna worden de nagels geknipt.
  • De nagelomgeving en uiteinden worden schoongemaakt.
  • Likdoorns worden verwijderd.
  • Overtollig eelt wordt weggehaald.
  • De nagels worden eventueel drukvrij gelegd.
  • En ter afsluiting worden de voeten lekker verwend met olie of voetencrème.
  • Uitbreiding om nagels te lakken, gellak op te brengen of een ontspannende voetmassage te ontvangen is mogelijk, geef dit dan tijdig aan bij het maken van je afspraak in verband met de tijdsreservering.

    Bij Praktijk Aquila kun je terecht voor diverse voetbehandelingen.
Praktijk Aquila