Tarot Mediator

Tarot Mediator

Wat kun je verwachten als je naar een Tarot Mediator* gaat?

De tarot geeft bij velen nog altijd een gevoel van ontastbaar of zweverigheid of wat dan ook.
Sommige zeggen dan ook; ik heb er helemaal niets mee.
Uiteraard is dat prima, je moet vooral doen waar jij je prettig bij voelt. Maar het is jammer als het te maken heeft met onwetendheid.
Ik probeer dan ook altijd het beeld over de tarot weer te geven zoals het vandaag de dag gebruikt en bedoeld wordt. Namelijk om inzichten te krijgen.

TAROT CONSULT
Stel, jij komt naar mijn praktijk voor een tarotconsult.
Allereerst zorg ik bij een gesprek voor een kopje koffie of thee. Zoals je een gesprek wellicht vaak begint met een vriend(in) vraag ik jou hoe het met jou gaat. Wat houdt jou bezig op dit moment? Waar zou jij graag naar willen kijken samen. Wat is je verlangen?

De tarot is voor veel thema’s en onderwerpen in te zetten, zowel privé als zakelijk.
Thema’s kunnen zijn : gevoelskwesties, werkomstandigheden, carrièreplanning, kwaliteiten, karaktereigenschappen, omgaan met ziekte, keuzes maken, bedrijfsontwikkelingen, personeelsaangelegenheden, reïntegratie- en begeleidingstrajecten enz.


Ik ben geïnteresseerd in jou, ik luister en ik vraag. Ik luister naar alles wat op je hart ligt en waarover jij wilt praten, graag wil ik jou begrijpen. Bij jou komt iets boven.
Dat verkennen we in ons gesprek totdat we tot het formuleren van een vraag kunnen komen. Een vraag die jouw vraag is aan je eigen onbewuste en die meestal begint met “Wat kan ik doen om….?”

Als hulpmiddel zet ik op een gegeven moment de kaarten in.
Het is geen één-richtingsverkeer. Juist door vragen te stellen, te vertalen, te luisteren en terug te koppelen wordt er bij de vraagsteller inzicht verkregen. Dit inzicht geeft houvast en kracht wanneer men wat wil veranderen.
We gaan samen bespreken wat we zien liggen op de tafel.
Wat zie jij, wat valt jou op? De kaarten kun je zien als een beeldtaal, beelden roepen een gevoel bij jou op, vaak over iets wat je onderbewuste wel weet maar waar jij als het ware wellicht niet helemaal de vinger op kunt leggen.
Deze kaarten kunnen jou een beeld weergeven van dat waar jij je op dit moment niet bewust van bent, een blinde vlek. Als zijnde tarot mediator kan ik jou helpen door deze kaarten als het ware voor jou te vertalen.
Door de kaarten bij een gesprek te gebruiken kun je inzichten krijgen. Soms heb je even een duwtje in de rug nodig om verder te kunnen of het kan je bevestiging geven van iets wat je al wist maar niet helemaal zeker van was.
Wat hierbij wellicht ook fijn kan zijn dat jij, op een ongedwongen wijze, een keer een uur de onverdeelde aandacht krijgt.
In deze hectische tijden waarbij ieder druk is kan het soms al heel fijn zijn om je hart te luchten bij iemand zonder oordeel en wellicht met een net wat andere kijk op de dingen. Daarbij is uiteraard ieder gesprek vertrouwelijk!
Als de thee of koffie op is en het tijd is om naar huis te gaan heb je inzichten en inspiratie om verder te kunnen.

Het is belangrijk om te realiseren dat tarotkaarten niet voor jou beslissen, ze dwingen niet tot handelen of afwachten, het is een instrument dat je laat zien wat er speelt.
Wel of niet handelen is én blijft een eigen persoonlijke keuze en verantwoordelijkheid.

*Een Tarot Mediator* heeft een 2 jarige HBO beroepsopleiding bij Buro voor Tarot in Breda afgerond, tevens door het maken en het presenteren van een tarot scriptie. De rode draad bij een tarot consult is het gebruik maken van de Tarot Mediator methodiek.
*Praktijk Aquila is als zijnde Tarot Mediator sinds 2015 aangesloten en geregistreerd als deskundige bij de Tarot Beroepsvereniging Nederland (TBN)

Ben je nieuwsgierig wat de kaarten jou kunnen laten zien? Jij bent welkom bij Praktijk Aquila voor een tarotconsult. Een afspraak maken kan het beste via e mail.

Ga eens op een ontdekkingsreis naar het binnenste van jezelf
Jan Backus

Dank je wel voor het lezen van dit blog.
Sonja Backus
Tarot Mediator
Venlo

(Alle blogs zijn geschreven door eigen ervaring, informatie via gelezen boeken, opleidingen, cursussen, internet en gesprekken met derden. Een blog met eigen interpretatie. Voor vragen of opmerkingen kun je altijd een mail sturen naar sonja@praktijkaquila.nl)