Orakelkaarten

Wat zijn orakelkaarten?
Orakelkaarten zijn alle vormen van kaartspellen waarmee je kunt orakelen of divineren (voorspellen*). Via de orakelkaarten maak je contact met hogere wijsheid, je boort als het ware een bron aan. Op deze manier kun je informatie verkrijgen vanuit het onderbewuste van een persoon. Orakelkaarten zijn een vaak gebruikte methode om tot inzichten te komen, over jezelf of over anderen in relatie tot jou.

Je kunt op verschillende manieren kijken naar orakelkaarten, je kunt ze zien als een soort van hogere macht als boodschappers vanuit de geestenwereld. Maar je hoeft het niet altijd zo diepzinnig te bekijken, als je duidelijkheid zoekt kun je met orakelkaarten een soort van brainstormmethode toepassen om tot nieuwe ideeën te komen. Orakelkaarten kunnen je helpen via de tekst, de symboliek en de cryptische omschrijving om keuzes te maken of om tot bepaalde oplossingen te komen.
Ik zie orakelkaarten als een soort spirituele coachingskaarten.
Voor momenten dat je even vast zit. Niet weet hoe je verder moet. En een inzicht nodig hebt.
Om je te helpen verbinden. Met je gevoel. Je intuïtie. Je hart. Je innerlijk weten. Hoe je het maar noemen wilt.

Om met orakelkaarten aan de slag te gaan is het belangrijk dat je goed geconcentreerd bent, je dient je eigen gedachten uit te schakelen, pas dan kun je neutraal de kaarten schudden, leggen en duiden. De boodschappen gaan stromen en via de orakelkaarten komt de informatie tevoorschijn, deze informatie dien je dan in een zodanige vorm te gieten dat er een heldere uitleg gegeven kan worden. Vaak zijn ze een hulpmiddel om in contact te komen met je onderbewustzijn of je hogere zelf.
Je verschillende soorten orakelkaarten sets kopen. Elke set kan bijvoorbeeld een ander thema hebben zoals dieren, engelen, wijsheid van het Universum, levensdoelen etc. Als je van plan bent om binnenkort een set orakelkaarten te kopen dan is mijn tip om puur op gevoel te kiezen. Spreekt een verpakking je erg aan; kies daar dan voor.
Natuurlijk kun je ook investeren in meerdere sets!

Bij Praktijk Aquila zijn er verschillende te verkrijgen, leuk om jezelf eens cadeau te geven en heel leuk om een ander cadeau te geven!

*Net zoals bij de tarot heeft ieder een vrije wil. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. De tarotkaarten/orakelkaarten kunnen je helpen om inzicht te krijgen in bepaalde kwesties. Tarotkaarten/orakelkaarten zeggen jou nooit wat jij moet doen en wat je moet laten. Het leggen van tarotkaarten /orakelkaarten mag nooit de enige allesomvattende leidraad worden in je leven. De ‘uitkomst’ van een kaartlegging ligt nooit vast. Jij bepaalt wat je met de informatie doet die de kaarten je geven en geeft daardoor altijd zelf richting aan je toekomst.